Je wint regelmatig tijdens het karten en je voelt dat je klaar bent voor de volgende stap. Je doet mee aan een race cursus en behaalt je race licentie. Wat nu?

De Ford Fiesta Sprint Cup is één van de belangrijkste opstapklassen in de Nederlandse autosport. Het kampioenschap wordt verreden over vier verschillende circuits in Nederland en België. Het seizoen start in Zandvoort tijdens de voorjaarsraces. Dit is hoe zo een raceweekend er uit ziet. 

 

 

 

Het weekend start op vrijdag. Terwijl de monteurs de auto’s gereed maken staat voor de coureur de drivers briefing op de planning. Daarna is het tijd om de baan op te gaan tijdens voor de eerste vrije training. Na elke sessie gaan de coureur en de coach samen zitten om de data en onboards te analyseren. Tijdens het eerste raceweekend wordt er een groepsfoto gemaakt van alle coureurs die meerijden in het kampioenschap. 

 

Op zaterdag start de dag met een vrije training. Nadat de monteurs de auto geperfectioneerd hebben en de coureur met de coach heeft gezeten is het tijd voor de kwalificatie. Tijdens het hele weekend door loopt er een cameraploeg van RTL rond om opnamen te maken voor de uitzending. Ook lopen er fans door de paddock die maar al te graag met hun favoriete coureur op de foto gaan. 

Zondag is raceday. Er worden twee races verreden. En als je een beetje geluk hebt, loop jij aan het einde van de dag weg met twee bekers na een winst in je klasse.

Wil jij ook coureur worden? Een seizoen in de Ford Fiesta Sprint Cup kost €42.000,- voor een heel seizoen of €6.500,- per race. Lees hier meer. Valt dit buiten jouw budget of heb ben je al meer ervaring en zoek je een andere uitdaging, dan kun je hier alle informatie vinden over de andere raceklassen waarin wij actief zijn.