DNRT Endurance

Laagdrempelig racen

De Stichting DNRT is er om het racen op amateurniveau mogelijk te maken. Doelstelling is dat de deelnemers aan de “ZAC” (ZomerAvondCompetitie) races het naar hun zin hebben en dat de kosten zo laag blijven als maar enigszins mogelijk is.

De Stichting is van origine een raceteam dat op nationaal en internationaal niveau zijn sporen heeft verdiend. Ruim 22 jaar geleden werd de koers van de organisator ingeslagen, vooral om met een nieuw systeem autosport betaalbaar te maken. Inmiddels zijn er 18 klassen, ruim 900 actieve licentiehouders en worden ca 25 evenementen per jaar georganiseerd.

De wedstrijden zijn zeer toegankelijk, redelijk onbelangrijk en er is geen betalend publiek. Het is wel machtig leuk om te doen. De wedstrijden worden doorgaans op 1 dag afgewerkt. De sprintraces worden vooraf gegaan door een vrije training en een qualificatie training, waarna 2 wedstrijden volgen van 10-12 ronden. Het heet ZomerAvond maar begint vroeg in de ochtend. Vooral voor de ondernemers en anderen die weinig tijd hebben.

De rijcultuur is altijd vriendelijk. Schades komen weinig voor en de kameraadschap is groot. “Wij kunnen goed met elkaar door de bocht”. Het is prettig om bij deze wedstrijden op het Circuit Zandvoort te zijn. Maar er zijn ook wedstrijddagen in TT-Circuit Assen en in Zolder (B).